Fråga Bo!

onsdag den 24 juli 2024

Bos bloggspecial!

Fråga: Vilket är den bästa kommunen att bo i?

Svar: Umeå är Sveriges bästa kommun att bo i!

 

Fråga: Vilka är de 5 mest känd a helgonen?

Svar: Jungfru Maria, Guds moder. Andra kända helgon är Lucia, Nikolaus och Fransiskus Assisi. Mest känd i Sverige är nog Heliga Birgitta.

 

Fråga: Varför finns det krig och hat?

Svar: Det finns flera olika orsaker till krig och väpnade konflikter. De ekonomiska, sociala eller politiska förhållandena kan till exempel vara sådana att människor till slut väljer att ta till vapen. Krig kan också orsakas av egenintressen, maktbegär och osäkerhet om andra staters intentioner och militära kapacitet.

 

Fråga: Är det möjligt att leva för evigt?

Svar: Vissa forskare tror att det är möjligt, att det faktiskt går att få ett evigt liv men på olika sätt.

 

Fråga: Varför är snällhet en så underskattad egenskap?

Svar: Det betraktas som något löjligt att vara snäll. I motsats till att vara aggressiv mot någon, vilket inte är lika löjligt som att vara snäll. Att vara snäll kan förknippas med att inte stå upp för sig själv. Vilket är idiotiskt att tänka att snällhet inte är bra eller är värt mindre.

Fråga: Vad är umami?

Svar: Det är en extra smak. Sött, surt, salt och beskt – dessa är de fyra smaker som är mest kända. Men här fattas en grundsmak, nämligen den femte som kallas umami. Denna smakdimension upptäcktes först i början på 1900-talet och har idag vetenskapligt erkännande.

 

Kram Bo!

 

Fler inlägg...